dimarts, de febrer 28, 2012

Va de Titelles #

Benvinguts un cop més a Olor a gespa humida! Un bloc personalment meu, en el que hi publico tot allò que vull, amb qualsevol de les temàtiques que existeixen en aquest món. I precisament avui, toquen les titelles!

Que sabeu que són les titelles? Es van començar a donar a conèixer l'any 1915. Tenen un d'origen expressiu, probable imitació de la veu aguda (ti-ti) amb què el titellaire estrafà les veus dels ninots. Però exactament que és una titella? Doncs, qualsevol ninot o objecte manipulat que reemplaça l'actor en el joc escènic. Es pot trobar la titella de fils, anomenada: Marioneta; i la titella de guant, anomenada: Putxinel·li; entre d'altres.

Tot i així, titella te més d'un significat, també s'anomena titella un ocell de l'ordre dels passeriformes, de la família dels motacíl·lids (Anthus pratensis), semblant a la piula, però de color groc verdós a les parts superiors i amb el pit més llistat.

Doncs, ja tenint la introducció feta, us mostraré unes quantes imatges que he buscat per explicar contes als meus estimats alumnes de les extraescolars del escola Soriano Montagut.

Aquí les teniu:






































Com veieu són totes titelles de dits. Que vol dir que investiguen les possibilitats expressives dels dits de les mans i dels peus per a poder fer l'efecte de la titella.

Espero que us hagi agradat i també que us faci servei!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada